Om man kollar sig omkring i ett rum så ser man ofta väldigt mycket olika föremål. Till exempel gardiner, soffor, TV-apparater eller blomkrukor. Dessa brukar ofta komma från olika platser och har inhandlats i olika butiker. Det mesta man har omkring sig har på något sätt att göra med logistik. Hela processen från att varan du har köpt har tillverkats till att den har hamnat i din ägo är resultatet av olika logistiska processer. Logistik är alltså något som påverkar alla och det handlar om flödet av material inom en mängd olika områden. Det är bland annat viktigt inom det militära, men också inom till exempel företag och organisationer. Många menar att de logistiska aspekterna är något av det viktigaste som finns för att världsekonomin ska fungera och utvecklas.

Logistik är dock något som folk i allmänhet inte går runt och tänker särskilt mycket på, och det är ett område som vi tycker inte riktigt får den respekt det förtjänar. Dessutom finns det idag väldigt många karriärmöjligheter inom området, och inom en allt mer globaliserad värld är det även ett framtidsyrke. För att belysa området logistik och informera lite om vad det handlar om har vi startat den här hemsidan.

Här kan du läsa om det mesta när det kommer till logistik, både i allmänhet och när det kommer till specifika områden. Vår förhoppning är att intresset ska växa för detta viktiga område. Vi hoppas att du ska trivas här och att du ska finna det du söker efter. Välkommen hit.